ferâldere

Sipke de Schiffart is dichter fan de moanne novimber by RIXT. ‘ferâldere’ is syn earste moannegedicht.

Foto: Geart Tigchelaar

 

ferâldere

by de MediaMarkt
op De Sintrale
moast ik fannemiddei
in bytsje gûle

al dy nije apparaten –
faak wist ik net wat it wie
of hie ik der noait fan heard,
lit stean dat ik se betsjinje koe

docking stations,
powerbanks,
Xbox-consoles,
subwoofers 

de triennen rûnen my oer de wangen,
ik besefte dat ik
ryp bin
foar de skroat

 

Foto: Edwin de Groot

2 Replies to “ferâldere”

  1. Sipke dat diep treurige dat er soms over je kt het zien van je eigen vergankelijkheid.Het is soms moeilijk bij de les te blijven in de wetenschap,dat er mooie nieuwe mensen , natuur en ook uitvinden zullen blijven komen.Ouder worden hoeft niet alleen treurnis te zijn Nieuwe vriendschappen komen ook en geven veel rijkdom.Supke ik geniet van alles wat jij schrijft en hoop dat nog te mogen doen .gr.Else

  2. Ja Sipke, ook ik sta zo nu en dan met betraande ogen voor de etalage van de expert. Het is een hele troost dat ik niet de enige ben😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *