RIXT-dichters Willem Abma en Hein Jaap Hilarides yn Literair Café Muzykpleats Butenpost

‘Literair Café in Muzykpleats Buitenpost

Het Paviljoen MeM op de Muzykpleats van Atsje Lettinga in Buitenpost inspireerde de Keunstkrite tot het opzetten van een nieuwe activiteit. Het voormalige talenpaviljoen uit KH2018 Land van Taal gaat huis bieden aan een Literair Café.

“We beginnen met twee pilotafleveringen de komende maanden. Nieuwe activiteiten moet je even uitproberen. We denken dat er wel belangstelling voor is, gezien de toenemende interesse in literatuur en het aantal boekenclubs in de regio”, zegt Hetty Combs, voorzitter van de Stichting Keunstkrite Twizel. Tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen, op woensdag 28 mei, vindt de eerste pilot plaats. Het programma bestaat uit twee diepte-interviews door presentatrice Fettsje Boorsma, voordrachten door de schrijvers zelf en een interactief vragenvuur door het publiek. Doel is om interessante achtergrondinformatie te bieden over hedendaagse boeken en auteurs, het publiek in contact te brengen met de schrijvers en omgekeerd. Het Literair Café is gratis te bezoeken, ook jongeren zijn van harte welkom.
Op woensdag 28 mei a.s. zijn te gast: de Bildtse boogiewoogieman/dichter/schrijver Hein Jaap Hilarides en dichter/schrijver/theoloog Willem Abma (i.p.v. de in het programma genoemde Friduwih Riemersma). Aanvang: 20.00 uur. Locatie: De Muzykpleats, Egypte 16a, 9285 WX Buitenpost. Meer informatie over de Kunstweek van Achtkarspelen en activiteiten van de Stichting Keunstkrite Twizel via www.keunstkrite.nl of mail naar info@keunstkrite.nl. Tel: 06-16480635.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *