Pieter van der Zwaag nieuwe streekdichter Noardeast-Fryslân

Op Gedichtendag 2023 wordt Pieter van der Zwaag bevestigd als streekdichter van Noardeast-Fryslân. De inauguratie vindt op 26 januari in het stadhuis aan De Zijl in Dokkum.

Pieter van der Zwaag (65) woont in Assen maar heeft zijn wortels de streek, Eastrum om precies te zijn. In zijn werk laat hij zich inspireren door de liefde, de natuur en muziek. Als nieuwbakken streekdichter neemt hij de pen over van Geart Tigchelaar die het ambt de afgelopen twee jaar bekleedde.

Van der Zwaag debuteert op Gedichtendag als streekdichter met een gedicht op het thema vriendschap. In navolging daarvan zal zullen er in 2023 en 2024 nog zeven aan (streek)thema’s gewijde gedichten van zijn hand verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *